گیلان- ساعت رویداد:طبق گزارشهای مربوط به ذخیره آب سد سفیدرورد، شالیکاران گیلان همانند پارسال، سال زراعی سختی را پیش رو دارند که به تاکید مسئولان برای عبور از این وضعیت راهی جز همکاری کشاورزان با مسئولان استان از جمله جهادکشاورزی و آب منطقهای و ضرورت توجه به تقویم زراعی نیست.
به گزارش خبرنگار ما، گیلان در سال آبی گذشته از نظر کمبارشی و کمآبی یکی از سختترین سالها را پشت سر گذاشت اما بر اساس اعلام مسئولان آبی استان شرایط امسال نسبت به سال گذشته سختتر و مشکل کمآبی و خشکسالی جدیتر است آن هم در استانی که سالانه به طور متوسط ۱۲۰۰ میلیمتر بارش داشته و بیش ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری متکی به این بارشها دارد.
گیلان با میزان اراضی شالیزاری بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است و رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم برنج تولیدی را در کشور دارد. در این میان شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
این استان سالانه یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک و ۵۰ هزار تن برنج سفید تولید میکند که تامین کننده نیاز برنج ۲۰ میلیون ایرانی به عبارتی یک چهارم نیاز برنج کشور است.
برنج که در الگوی کشت این استان هم تعریف شده محصولی راهبردی و مهم برای این خطه است اما در این سالها با توجه به مشکلات مربوط به تنش آبی، مشقت برنجکاران برای به دست آوردن این محصول دوچندان شدهاست.
آبیاری شالیزارها از مهمترین اقدامات در زراعت برنج است و امروز افزون بر ۱۷۱ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان که ۷۰ درصد مزارع برنج گیلان را تشکیل می دهد از نظر نیاز آبی وابسته به سد سفیدرود و منابع آبی آن است ضمن اینکه حدود ۷۰ هزار هکتار شالیزار استان خارج از شبکه آبیاری سد سفیدرود هم از منابع آبی داخل استان بویژه بارشهای بهنگام در فصل کشت بهرهمند میشوند.