مهران حسینی گلرودباری دانش آموخته دکتری تخصصی حسابداری از دانشگاه (سی آی ان وی یو ) و دکترای مدیریت کسب کار از دانشگاه مدیریت است و با وجود مشغله کاری بسیار در حوزه فعالیت های اقتصادی ؛ جزو مدرسین دانشگاه “اوسینای گرجستان” می باشد .
دکتر حسینی گلرودباری مولف و مترجم چند جلد کتاب در حوزه های کسب و کار ، حسابداری و رهبری می باشد و مقالات و تحلیلهایی چند از او ، در حوزه اقتصاد در سایت های تخصصی و مطرح منتشر شده است .
دکتر سید مهران حسینی گلرودباری در حوزه کار آفرینی هم فعالیت های گسترده ای دارد از جمله صاحب شرکت مالی و بازرگانی”آبینه تراز پارس” است که فعالیتهای اقتصادی تیم شرکت آبینه تراز پارس و همچنین تلاشهای ایشان در دو حوزه ی مشاوره ، راه اندازی ، اجرا و وکالت و دادرسی مالیاتی و حسابداری مالی و مالیاتی برای شرکتها و اشخاص فعال اقتصادی مختلف رو توسط دپارتمان مالی شرکت آبینه تراز پارس به انجام میرساند و به آنها کمک میکند تا علاوه بر حفظ ثروت خودشان برای اثر گذاری بیشتر در اقتصاد و ایجاد اشتغال بیشتر برای جوانان ، افزایش دارایی و پویایی را هم با موفقیت برنامه ریزی کنند و در شرایط ناپایدار اقتصادی ، استوار بمانند .
و در دپارتمان بازرگانی شرکت نیز ، در حوزه های قطعات انتقال نیروی صنعتی مثل انواع بلبرینگهای صنعتی ، دنده زنجیر ، زنجیر ، تسمه ، روان کننده هایی مثل گریسهای صنعتی ، کاسه نمد و تامین متریال و قطعات صنعتی ساختمانی فعال می باشد.
دکتر حسینی گلروباری در ادامه به تشریح فعالیت های اقتصادی خود پرداخت و افزود : در این سالها با اندک تجربه ای که بدست آوردیم ، علاوه بر تحصیلات دانشگاهی و کاربردی ، چاشنی بسیار خوش طعم تجربه رو هم برای من و تیم شرکت “آبینه تراز پارس” داشته و ما رو سوق داد به سمتی که علاوه بر فعالیت اقتصادی به سمت انتقال این تجربیات در غالب مشاور به سایر فعالان اقتصادی و همچنین تشکیل کلاسهای آموزشی کار آموزی و کارورزی برای جوانان تازه فارغ تحصیل شده و جویای کار ، گام برداریم .
حسینی گلرودباری در خصوص فعالیت هاي که در حوزه پژوهشی انجام داده است هم افزود: کارهای پژوهشی صرفا در عرصه ی اقتصادی و مدیریت مالی و مالیاتی انجام میدم که در رسانه های تخصصی منتشر شده و در حوزه ی تالیف و ترجمه ی کتاب هم در حوزه ی مدیریت مالی ، مدیریت کسب و کار و رهبری نوین ، چند کتاب رو تالیف و ترجمه داشتم و یک کتاب جدید هم در حال حاضر در دست تالیف به صورت مشارکتی داریم که در حوزه ی علوم موفقیت و پول هستش که به علت مشغله ی زیادم مقداری زمانبر شده است که به زودی برای دریافت مجوز و چاپ ، رونمایی و معرفی میشود.
وی ادامه داد : فعالیتهای من در این حوزه اصلا دانشگاهی نیست و مطالعه ، تحقیقات و پژوهشهای بنده صرفا شخصی و به صورت آزاد بوده و هم اکنون در دانشگاه اوسینای گرجستان تحت عنوان مدرس ، فعالیت بسیار کمی دارم اما علارغم پیشنهادات تدریس فراوان چون به کار عملی علاقه بیشتر دارم اکثر زمان خود را صرف اقدامات مشاوره ای و اقتصادی می کنم.
چون افزایش فعالیتهای اقتصادی تیم ما ، وقت لازم رو برای آموزش و یا حضور در صحنه و فضای آموزشی دانشگاهی، ازم سلب کرده و علاقه ی چندانی هم به حضور در این عرصه ندارم و فکر میکنم در جایگاه کنونی خودم بسیار موثر تر میتونم تلاش و عمل داشته باشم .
دکتر حسینی گلرودباری در حوزه اقتصاد ، در مورد رویکرد خودش نسبت به تحولات کلی بازار و اقتصاد ایران و به طور خاص استان گیلان گفت : اقتصاد کشور در حال حاضر با چالشهای متعددی روبرو هستش که بر کسی پوشیده نیست و میتونم به تورم بالا در همه ی زمینه ها ، نرخ بیکاری رو به رشد، کاهش ارزش پول ملی، تحریمهای اقتصادی و نوسانات بازارهای مالی اشاره کنم و این عوامل باعث ایجاد عدم قطعیت در فضای کسب و کار و کاهش سرمایهگذاری شده و ما مردم رو بسیار به اصطلاح ، دست به عصا کرده و همین موضوع رکود فراوان در بسیاری از صنایع رو در برداشته ، اما با وجود این چالشها، فرصتهای زیادی هم در اقتصاد ایران ، سرزمین چهار فصل ، وجود داره که دیدن و پرداختن به اونها وجه افتراق و تمایز یک کارآفرین هوشمند ، با سواد و با تجربه و صد البته دارای پشتوانه ی مالی از سایر فعالان هست.
وی ادامه داد پتانسیل بالای منابع طبیعی ، نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده و بعضا با تجربه ، و بازارهای منطقهای میتونند ، زمینهساز رشد اقتصادی باشند. توسعه صنایع دانشبنیان، توجه به اقتصاد دیجیتال و حمایت از صادرات غیرنفتی هم میتونه به تنوع و پایداری اقتصاد کمک کند که برای مقابله با چالشها و بهرهبرداری از فرصتها، توجه به سیاستهای اقتصادی مناسب ضروری و لازمه و اصلاح ساختار اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار، جذب سرمایهگذار خارجی، توسعه زیرساختها، و تقویت بخش خصوصی ، میتونه به رونق اقتصادی بیشتری منجر بشه و همچنین، توجه به عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت بین مردم هم ، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
حسینی گلرودباری در مورد اقتصاد گیلان هم گفت ، استان گیلان با داشتن منابع طبیعی غنی، خاک حاصلخیز ، مردمان تلاشگر و ممتاز ، جاذبههای گردشگری چشم نواز و فراوان ، و موقعیت جغرافیایی مناسب، از مزایای بسیاری برای توسعه اقتصادی برخورداره و این موهبت خداوند شامل حال همه ما شده . کشاورزی، صنایع دستی ، گردشگری، و صنایع وابسته به اونها از جمله بخشهای مهم اقتصادی در گیلان می باشد و با این وجود، اقتصاد گیلان با مشکلاتی مانند وابستگی به محصولات کشاورزی خاص، کمبود سرمایهگذاری، و نرخ بیکاری بالا، کوچ تحصیلکردگان به پایتخت و شهرهای بزرگ صنعتی و آموزش فعالان اقتصادی و کارآفرینان مواجه هستش و توسعه نامتوازن بخشهای اقتصادی و عدم توجه به صنایع دانشبنیان هم از چالشهای دیگه در این استان است .
این پژوهشگر حوزه اقتصاد و کارآفرینی اقتصادی افزود: به نظر من ، برای توسعه اقتصاد گیلان، توجه به تنوع بخشهای اقتصادی، جذب سرمایهگذاری، توسعه زیرساختهای گردشگری، و حمایت از صنایع کوچک و متوسط بسیار ضرورت داره و همچنین، بهرهبرداری از ظرفیتهای کشاورزی با ارزش افزوده بالا، توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری، بسته بندی مناسب و برندینگ منطقه ای ، و توجه به بازارهای منطقهای میتونه به رشد اقتصادی گیلان کمک بیشتری داشته باشد.
دکتر حسینی گلرودباری خاطرنشان کرد : در مجموع، اقتصاد ایران و استان گیلان با چالشها و فرصتهای متعددی روبرو است و این چالشها در حال افزایش هستند و با اتخاذ رویکردهای مناسب و سیاستهای هوشمندانه، میتوان از این فرصتها بهرهبرداری بیشتری رو داشته باشیم و اقتصاد پویاتری رو رقم بزنیم .
وی در خصوص فعالیت های شرکت” آبینه تراز پارس” هم گفت :ما با یک تیم حدود ۱۵نفره در حوزه ی دادرسی مالیاتی ، مشاوره ی نرم افزاری ، استقرار و اجرای حسابداری مالی و مالیاتی و همچنین بازرگانی فعالیت داریم که البته در استان گیلان هم به دنبال یک فعالیت تجاری در منطقه ی آزاد انزلی هستیم که با شراکت یکی از دوستان خارجی در حال پیگیری و امید دارم اجرایی شدنش زمان زیادی نخواهد برد ، پیگیر هستم ولی بجز همین موضوع به علت تمرکزم در عرصه ی تخصصی خودم و مشغله های بسیار زیادش ، باید وقت بیشتری برای بسط فعالیت های اقتصادی و تیم و شبکه سازی بیشتر و آموزش مستمر تیم بگذاریم و تلاش کنیم ، چون به هر حال با توجه به سرعت انتشار هوش مصنوعی در حوزه های مختلف و لزوم همسویی و استفاده ی بهینه از این تکنولوژی ، وقت طلای نابی هست که باید در مسیری صحیح و رو به رشد ، صرف بشه تا امثال من بتوانند تاثیر بیشتری در رشد هر چند اندک کشور و فعالان اقتصادی داشته و به معنای واقعی ، تاثیر گذار و راهنما باشیم .
دکتر حسینی گلرودباری در خصوص استفاده از ظرفیت های نسل جوان در حوزه اقتصاد هم گفت: ما باید از ظرفیتهای نسلهای جوانتر ، “نسل زد” استفاده کنیم چون از هوش سرشاری برخوردارند و باید این هوش رو در راهی درست راهنما بود تا تاثیراتش رو حس کنیم و برای اونها هم تجربه و این اثر گذاری ، شیرین و آینده ساز باشد.
دکتر حسینی در خصوص برای برون رفت اقتصاد ایران از رکود و تورم سرسام آور فعلی هم گفت: ما نیاز به یک مجموعه اقدامات هماهنگ و ساختاری در حوزههای سیاستگذاری اقتصادی، مالی، پولی، تولید و تجارت داریم.
وی ادامه داد ما باید کنترل نقدینگی و اصلاح نظام بانکی رو بسیار بهش بپردازیم و شفافیت در نظام بانکی و کاهش مطالبات معوق از ابر بدهکاران رو همیشه تا نیل به مقصد نهایی در دستور کار داشته باشیم .
حسینی گلرودباری ادامه داد: ما ناگزیریم اصلاح سیاستهای مالی و مالیاتی رو مد نظر داشته باشیم و با کاهش هزینههای غیرضروری دولت و حرکت به سمت بودجه بدون کسری ، توسعه پایه مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی و حذف مالیاتهای غیرکارآمد و جایگزینی آن با مالیاتهای هوشمند (مانند مالیات بر سوداگری) این روند رو بهبود بدیم .
وی با اشاره با رشد تولید و حمایت از صنایع مولد هم اشاره کرد و افزود: باید ، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و توسعه تولید داخلی رو مد نظر قرار بدیم و ازش حمایت کنیم و بایددر فضای کسبوکار تسهیل ایجاد کنیم و بوروکراسی زائد رو از نظام اداری حذف کنیم .
باید با حمایت از تولیدکنندگان واقعی با تأمین مالی ارزان و هدفمند و کنترل و مطالعه شده ، پیش بریم و از ظرفیت با تجربه ها و عالمان هر صنعت استفاده کنیم .
این محقق اقتصادی و فعال عرصه اقتصاد ادامه داد: باید با کنترل بازار ارز و تثبیت نرخ ارز و ایجاد شفافیت در بازار ، صادرات غیرنفتی رو حامی باشیم و از قوانین سختگیرانه جلوگیری و تسهیل ایجاد کنیم وما ناگزیریم در جذب سرمایهگذاری خارجی و تقویت روابط اقتصادی بینالمللی گام های موثرتری برداریم .
ما ناگزیریم با توسعه تجارت و تعاملات بینالمللی و رفع موانع صادراتی و ایجاد مشوقهای صحیح و مطالعه شده ی صادراتی و بهبود دیپلماسی اقتصادی و گسترش همکاریهای منطقهای وایجاد ثبات در قوانین تجاری و جذب سرمایهگذاری خارجی ، گام های موثرتری برداریم .
حسینی گلرودباری در خصوص دخالت بخش خصوصی در اقتصاد هم افزود: ما مجبوریم تصدیگری دولت رو کاهش بدیم و توسعه بخش خصوصی و خصوصیسازی واقعی و نه واگذاری رانتی رو بهش عمیقأ بپردازیم و از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در اقتصاد ، هوشمندسازی نظام مالیاتی، بانکی و گمرکی و توسعه اقتصاد دیجیتال و کاهش وابستگی به اقتصاد سنتی رو باید مد نظر قرار بدیم ما باید هوش مصنوعی و آسیبهای ناهمسو شدن و به اصطلاح مقابله کردن با آن را که در آینده به نیروی کارو منابع انسانی ایجاد میکنه از الان براش برنامه ریزی صحیح انتقالی داشته باشیم .
وی گفت : از همه مهمتر باید بهبود شفافیت مالی ایجاد کنیم تا فساد اقتصادی ریشه کن شود.
دکتر حسینی در مورد ادامه دار بود وضعیت بحران اقتصادی فعلی گفت : اگر اصلاحات اساسی در سیاستهای اقتصادی انجام نشه، رکود و تورم ادامه دار و حتی تشدید میشه . بدون تغییرات ساختاری، مشکلاتی مانند کاهش ارزش پول ملی، افزایش هزینههای تولید، کاهش قدرت خرید مردم و خروج سرمایه از کشور ادامه دار خواهد بود و اگر نجنبیم ، شرایط بهتری رو نخواهیم دید .
اگر، بهجای راهحلهای کوتاهمدت، به اصلاحات پایدار و بنیادین توجه نکنیم ، امکان مهار تورم و خروج از رکود وجود داره و با ترکیب سیاستهای پولی و مالی منظم، حمایت از تولید ، اصلاح ساختار بانکی و تعاملات هوشمندانه بینالمللی میشه ، مسیر رو برای ثبات اقتصادی و زندگی درخورتر برای ما ها ، که ساکنان و مردمان این سرزمین هستیم ، ایجاد کرد .
گفتنی است: دکتر مهران حسینی مهران حسینی گلرودباری متولد ۱۳۵۶ بوده و اهل روستای گلرودبار شهرستان لاهیجان می باشند و ۲۱ سال از عمر با ارزش خود را صرف تحقیق ، پژوهش ، تدریس و فعالیت اقتصادی در حوزه کسب و کار و اقتصاد نموده است.
وی هم اکنون مشاور مالی ، مالیاتی و اقتصادی بیش از ۱۰۰ شرکت و شخصیت حقیقی و حقوقی در سرتاسر ایران است و صاحب شرکت مالی و بازرگانی ” آبینه تراز پارس” می باشد
دکتر حسینی علاوه بر کار اقتصادی تا اکنون چند جلد کتاب در حوزه های علوم مالی ، کسب و کار و رهبری ترجمه و تالیف کرده است و مقالات تحلیلی او در حوزه کسب و کار در رسانه های تخصصی منتشر شده است.
لیدا حاجی پور