یوسف رهنما در ادامه افزود .همچنین در راستای حفظ محیط زیست تعداد هفت بنر بزرگ در قالب هشدار زیست محیطی در مکان های مختلف و پر تردد سیاهکل نصب گردید است.
وی خاطرنشان کرد : همچنان در بحث استقلال مدیریت پسماند (از جمع آوری پسماند تا انتقال به جایگاه دفن زباله تموشل )توسط فعالین اقتصادی در مسیر سیاهکل به دیلمان با وجود وظایف دهداری ها و بخشداری ها ،انجام می شود از جمله مدیریت زباله توسط فعالین اقتصادی لونک یا با فراهم نمودن دو سطل بزرگ ۱۱۰۰ لیتری از سوی محیط زیست شهرستان سیاهکل در منطقه لاری خانی و سپردن مدیریت زباله به صورت روزانه به بخشداری دیلمان، مدیریت می گردد که این بخشداری تا منطقه آغوزی را پوشش می دهند.
وی افزود : همچنین سایر رستوران ها و اماکن خدماتی مسیر این راه نیز با عقد قرارداد به بخش خصوصی اقدام به مدیریت زباله می نمایند اما همچنان تعدادی هم درمسیر قانون هنوز،گام موثری بر نداشته اند از جمله تعداد کمی ازفعالین اقتصادی که تحت اجاره منابع طبیعی هستند که لازم است با اخطاریه و اقدام به قوه قهریه به مسیر قانون بازگردند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان سیاهکل افزود: از طرفی هم تعدادی از دهداری ها اقدام به عقد قرارداد با اشخاص یا تعاونی دهیاری ها از جمله روستاهای آسیابر،کوپس ،چالشم،خرارود و تازه آباد اقدام به مدیریت زباله می نمایند.بنابراین ادامه و تسریع این روندبه سایر دهداری ها مشروط به یک عظم جدی با سایر مسئولین را میطلبد که ان شالله در آینده شاهد آن باشیم.
رهنما افزود: البته در راستای حل ریشه ای معضل جایگاه دفن زباله تموشل تلاش های زیادی از سمت اداره حفاظت محیط زیست سیاهکل صورت پذیرفته که آن شالله در هفته آینده پروپوزال نحوه اجرایی تهیه کمپوست از زباله آلی و مراحل تبدیل سایر مواد دور ریز به مواد اولیه جهت اخذ تاییدیه از سازمان حفاظت محیطزیست از سوی سرمایهگذار ،آماده می گردد تا از اینطریق امکان ساخت یک کارخانه بازیافت در محل تموشل به وجود آید.
وی در پایان گفت: چنانچه این تلاش به هر طریقی خاموش گردد آنوقت در آینده بسیار بسیار نزدیک جایگاه تموشل از زباله پر شده و مسئولین باید به فکر جایگاه مناسب دیگری باشند که این خود یک بحران زیست محیطی دیگری در آینده در منطقه محسوب می شود.
خبرنگار یوسف حاجی پور