ساعت رویداد

پایگاه خبری تحلیلی

ساعت رویداد

saat-logo

Saate Rooydad News Agency

پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴

مالکان خانه‌های تاریخی گیلان برای مرمت همراه باشند

گیلان- ساعت رویداد : گیلان به لحاظ تراکم آثار تاریخی چهارمین استان کشور شناخته شده است و این روزها در پی انتشار اخباری چند در خصوص برخی از خانه‌های تاریخی استان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از مالکان این بناها خواست برای مرمت این خانه‌ها همراه باشند.

به گزارش ساعت رویداد ، گیلان دارای بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناخته شده است که یک هزار و ۲۳۵ مورد از این تعداد در فهرست آثار ملی ثبت شده است؛ اما بدلیل شرایط ویژه اقلیم این خطه، کمبود اعتبارات مرمتی، مالکیت خصوصی و دلایل دیگر هر بار خدشه به هر کدام از این یادگاران کهن ذهن دغدغه‌مندان را می‌آشوبد.

خانه دهبان مستحکم است

آخرین خبر درخصوص موضوع یادشده، انتشارمطلبی در خصوص خانه دهبان در خیابان ۳۰ متری بندر انزلی است که درآن به موضوعی مبنی بر خطر نابودی آن اشاره شده است؛ اما مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان در این خصوص گفت: این موضوع صحت ندارد و خانه با توجه به بررسی‌های کارشناسان از استحکام خوبی برخوردار است.

ولی جهانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ساعت رویداد  افزود: خانه دهبان مربوط به دوره پهلوی اول است و درهفته های اخیر به ثبت ملی رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه شرایط اقلیمی گیلان نیاز به مرمت بناهای تاریخی را افزایش می دهد، گفت: باید وضعیت تخصیص اعتبارات مرمتی استان افزایش یابد و مالکان نیز در این خصوص باید همراه باشند.

خانه حاجی سیف به ۲۰ میلیاردریال اعتبار نیاز دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان همچنین در خصوص مرمت و بازسازی خانه حاجی سیف در چله خانه رشت نیز گفت: این خانه برای مرمت به ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

جهانی افزود: این اداره کل طی سال‌های گذشته با همکاری شهرداری، نسبت به مرمت و رنگ آمیزی بخش‌هایی از ساختمان یادشده اقدام کرد؛اما کمبود اعتبارات دولتی و تعداد بناهای تاریخی ثبتی مانع از آن است که همزمان ساماندهی ساختمان‌های مشمول مرمت در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به وظایف ذاتی وزارتخانه در حفظ و حراست از آثار تاریخی اظهار کرد: به صرف کمبود اعتبارات و منابع دولتی، میراث فرهنگی نمی تواند به بخشی از وظایف ذاتی خویش که همانا شناسایی و ثبت آثار ارزشمند است عمل نکند؛ لذا این نکته همواره مورد توجه اداره کل استان است.

وی وراث آثار تاریخی، مجهول هویت و عدم دسترسی به مالکان و عدم مسئولیت پذیری برخی از صاحبان بناهای تاریخی را از چالش‌های حوزه میراث فرهنگی دانست و بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها از جمله دستگاه قضا، شهرداری‌ها و سایر نهادهای مرتبط برای ساماندهی بناهای تاریخی را مورد تاکید قرار داد.

جهانی شناسایی سرمایه گذاران و هدایت ایشان برای خرید یا اجاره بناهای تاریخی را از دیگر برنامه های اداره کل دانست و گفت: طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی برای شناسایی سرمایه گذاران و معرفی بناهای تاریخی به آنان صورت گرفته اما در برخی از موارد متاسفانه به دلیل تعدد مالکان و عدم همراهی به واگذاری بناهای تاریخی، آسیب و تخریب بر این بناها سایه افکنده و در برخی از مواقع نیز بناها به دلایل مختلف دچار حریق شده اند که هر بار برای مرمت و بازسازی آنها به اعتبار هنگفت نیاز است.

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان تاکید کرد: واضح است که این اداره‌کل به تنهایی قادر نخواهد بود از عهده ساماندهی و مراقبت از آثار تاریخی برآید؛ لذا در این راستا و برای حفاظت از میراث نیاکانمان نیاز به همراهی و همکاری همه مسئولان و مردم است.

بیش از پنج هزار اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که بیش از یکهزار و ۲۰۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روایت متفاوت از  شاهنامه در نمایش ” پسر کوه های بلند ” در رشت و آستانه اشرفیه اجرا می شود

گیلان- ساعت رویداد: به مناسبت پاسداشت زبان پارسی و گرامیداشت شاعر پر آوازه ایران حکیم ابولقاسم فردوسی در 25 اردیبهشت؛ نمایش ” پسر کوههای بلند” در رشت و آستانه اشرفیه به کارگردانی نگار نادری اجرا می شود.

مراسم گرامیداشت هفته جهانی زمین پاک درشهرستان سیاهکل برگزار شد

گیلان- ساعت رویداد: به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی زمین پاک برنامه ای به میزبانی اداره محیط زیست شهرستان‌ سیاهکل در فضای سرسبز باغی کنار جاده سیاهکل به دیلمان در روستای مهربن و با حضور مردم ،فعالین و همیاران محیط زیست و مسئولین ادارات و نهادهای دولتی و نظامی برگزار شد.

در میان مددجویان تحت حمایت کمیته امداد سیاهکل ؛ تخم نوغان رایگان توزیع می شود

گیلان- ساعت رویداد: رئیس کمیته امداد شهرستان سیاهکل گفت به منظور ترغیب مددجویان معزز جهت مشارکت در احیای صنعت نوغان و توانمندسازی آنان تخم نوغان بصورت رایگان بین مددجویان داوطلب پرورش کرم ابریشم توزیع می گردد.

کمبود نیرو ، نداشتن بانک خون و نبود تجهیزات مناسب مهمترین چالش بیمارستان غدیر سیاهکل است

گیلان – ساعت رویداد: رئیس بیمارستان غدیر شهرستان سیاهکل در گفت و گویی اختصاصی با پایگاه خبری ساعت رویداد از کمبود شدید نیرو متخصص ، نداشتن‌”بانک خون‌ “که در مواقع اضطراری به عمل های اورژانسی کمک می کند و نبود دستگاه ها و تجهیزات مناسب بیمارستانی در غدیر سیاهکل خبر داد و افزود :امکانات ما در حد یک بیمارستان جنرال که پاسخگوی نیازهای مردم باشد نیست.