گیلان – ساعت رویداد: عطر غذاهای محلی گیلان به گیرایی پرجاذبهای برای گردشگری استان در سطح ملی و بین المللی تبدیل شده و امروز بار دیگر پخت نان و غذاهای محلی رقم آثار ناملموس استان در فهرست ملی را افزایش داد.
به گزارش خبرنگار ما، ۳۰۰ نوع غذای محلی در گیلان شناسایی شده که با ثبت تازه شیوه تهیه سنتی شیرینی کاکا(کوییکاکا)، مهارت سنتی پخت بورانی پلو (بورانیَه پلو)، ماهی لونگی (مویَه لَوَنگی)، باسترما پلو(باسترمَه لونگی) آستارا و باورهای مربوط به آنها، پخت زِرَینَه نون (نان زِرَن، زِرَنگ، زَرین) تالشی و مهارت سنتی فرآوری چای(دس چای) ۳۳ شیوه پخت از این غذاها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
جغرافیای تغذیه امروزه از اهداف پرطرفدار و پردرآمد در کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری محسوب میشود؛ اهمیت این مساله تا آنجاست که شبکه شهرهای خلاق یونسکو، خوراک شناسی را نیز در کنار ۶ حوزه خلاق دیگر از جمله صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای رسانهای، فیلم، طراحی، ادبیات و موسیقی پوشش میدهد.
رشت از سال ۹۴ در کنار آدلاید استرالیا، بارسلونا از اسپانیا، برگن از نروژ، بوداپستِ مجارستان، دیترویتِ آمریکا، لیورپولِ انگلیس، رمِ ایتالیا، مونته ویدئو از اروگوئه، سالوادورِ برزیل، سنگاپور و۲۲ شهر دیگر از ۴۶ کشور جهان به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان پیوست؛ پخت تیانحلوا خشک بیجار، خورش ترش واش، سیاهپلو لنگرود، بادمجان شکمپر، پنیر برشته، کالکباب، باقلاوابیج از جمله مواردی است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است

روایت متفاوت از شاهنامه در نمایش ” پسر کوه های بلند ” در رشت و آستانه اشرفیه اجرا می شود
گیلان- ساعت رویداد: به مناسبت پاسداشت زبان پارسی و گرامیداشت شاعر پر آوازه ایران حکیم ابولقاسم فردوسی در 25 اردیبهشت؛ نمایش ” پسر کوههای بلند” در رشت و آستانه اشرفیه به کارگردانی نگار نادری اجرا می شود.